Små strimmor av ljus?

Ett litet kort inlägg. Det är tidig lördagsmorgon, eller kanske sen natt. Matte har gått av sitt vakna skift vid lådan och jag har tagit över. Valparna är nu inne på dygn 11 i sitt liv här på jorden. Igår såg vi att på tre av valparna öppnades ögonen lite grann. Så mycket så vi tror att de kunde se sina första små strimmor av dagsljus för första gången. En av tikarna, den vi fortfarande kallar för ”Biggan”, verkar inte heller ha långt kvar till att de små benen ska kunna bära.

Det var lite av en mellandag i viktuppgång. Det var ingen av dem som hade någon rekorddag och för någon av dem var det en ganska liten uppgång. Vi arbetar dock aktivt för att försöka hjälpa de minsta vid matfördelningen eftersom det verkar var på vippen att maten räcker till alla. Blir skönt när vi kan introducera lite komplement till dem.

Bubblan börjar tycka att det är väldigt långtråkigt i lådan och behöver ha både sällskap och motivation för att stanna där. När hon haft ”håltimme” går hon gärna dit, men när valparna tömt hennes små reservoarer, börjar hon flåsa och vill gå därifrån. Så nu får vi sitta still vid sidan av lådan och sällskapa henne. Det känns viktigt att hon är där så mycket som möjligt även om valparna inte äter.

Själv har jag under natten pillat lite med kennelsidan, ni glömmer väl inte att kika in där? 😉

6 svar på ”Små strimmor av ljus?”

  1. Hej där! Hittade dig på Husbilsklubben, och klart jag måste kolla in på valparna. har precis fått hem en liten krulltott vi med fast en lagotto!

    1. Ja, det verkar bli lite nya små saker som händer varje dag, så nog är det spännande! Du får gärna bli MYCKET sugen 😉 Våra kontaktuppgifter finns om inte annat på bubbelmammas.se, eller om Ni har vägarna runt Göteborgshållet så är ju valparna påhälsningsbara runt månadsskiftet. Ha det bra, hälsa Ginnis!

    1. Ja, vad de växer, de små odjuren 😉 Trots att Bubblan kämpar med att fixa fram tillräckligt med käk till dem blir de större och starkare. Det är SÅ nära att man kan kalla deras rultande för gående, det fattas inte mycket. Fortsätt gärna hålla koll på oss i vårt bloggande här och på bubbelmammas.se. Hör Du om någon som är sugen på Perro, tipsa dem gärna! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *