Mjölk på menyn

De små klättrar omkring. Runt i valplådan, på varandra, på Bubblan, ja överallt där det går att klättra. Och så käkar de, klättrar omkring bland tuttarna för att hitta den med mest mat i. Ett liv av kravlande och klättrande. Vi är lite oroliga att Bubblan inte producerar så mycket mat som behövs eftersom det blev så många ungar. Vi har försökt ge småttingarna modersmjölksersättning, men det var inte omtyckt, så vi fick inte i dem något. Det verkar som om ”hemlagat” är det som gäller….. Vi måste då försöka få upp mängden så idag blir det inköp av lever att ge Bubblan. Lever och välling ska tydligen vara stimulerande för mjölkproduktionen. Har också läst att fänkålste ska öka mängden, men te till en hund? (C)

Bubblan har idag tagit egna initiativ att lämna valparna i lådan, jag blev förvånad när hon reste sig och gick för att be husse om en tur till skogen för att få ”sköta om”. Efter att ha gjort både ”det stora” och ”det lilla” ville hon dock ganska snabbt in till lådan igen. Sedan skulle de ha käk igen, klättra, byta tutte, testa, klättra vidare, trängas, böka och knorra lite. Om och om igen.

Just nu klev hon ur lådan igen för att bara komma och bli snabbklappad, sedan lade hon sig på golvet för att få vara själv en stund. Hon somnade på sekunden, den stackars hunden. Hon måste vara utmattad efter nästan en vecka utan att ha fått sova mer än enstaka minuter, Kunderna har ju hela tiden stått på kö till mjölkaffären. 🙁  Jag låter henne sova en stund, hon behöver verkligen det, nog måste valparna klara sig en kvart…….

Efter att ha haft nattpasset vid sidan av lådan sover även matte. När hon vaknar ska vi ta dagens valpvägning. Vi gjorde ett excelark igår och förde in våra mätvärden från de tidigare vägningarna. Ett par av valparna är lite mindre så dessa lägger vi till de tuttar som verkar ge mest mat. Vi ser i vår fil att det är olika individer som står för högsta viktuppgång varje dygn och det är likaledes olika individer som har minsta viktökning sett per dygn. Så det är säkert inget jätteproblem, men om det finns mycket mat kanske de kan sova i längre perioder och samtidigt ge Bubblan lite sovtid.

Matte har lagt ut en liten film på när sötnosarna käkar, jag klippte den lite så den inte skulle bli FÖR stor. Kika gärna på den PÅ DENNA LÄNK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *