Första utlandsutställningen

Vi hade bestämt oss för att åka till Roskilde. En liten minisemester i början på maj kunde ju vara skönt. Vädret var verkligen jättefins och så mycket mer gick inte att önska 3-5:e maj. Utställningen var på samma område som den berömda Roskildefestivalen där alla ”de stora” uppträtt någongång. Bubblan var inte jätteglad åt att åka husbil, men det viktigaste för henne är att vi är tillsammans. Hon vill vara med på allt. Just nu är hon på gång att börja löpa och är rädd om rumpan, varför hon drar in den lite extra.

Första dagens utställning dömdes av Jessie Borregard Madsen och det var första gången vi haft henne som domare. Om Bubblan skrev hon följande (om min översättning stämmer): ”Fint huvud och uttryck, fina ögon och färg. Fina v-formade öron, korrekt kort hals´. Hon är lite knapp i sina skuldervinklar, annars utmärkt i kropp, välvinklad bog. Svansen är lite lågt ansatt, korset lite runt formad. Ljuvligt temperament, utmärkta rörelser men kunde ha lite mer driv.” Detta gav betyget ”Very Good” och hon placerades som trea i klassen.

Andra dagens utställning dömdes av Moa Persson, som vi sprungit på tidigare. En väldigt bestämd domare med tydliga besked om vad hon gillar och inte. Hon gillade inte Bubblan förra gången vi hade henne, men alla är väl värda en andra chans? 😉  Denna dag skrev hon såhär: ”Mycket fin typ, lätthanterad, välformat tikhuvud, mörka fina ögon, bra hals, korrekta vinklar fram, knappa vinklar bak framförallt i knäet vilket beror på ett alltför fallande kors vilket gör hennes rörelser bak korta och underställda. Passande benstomme, utmärkt bröstkorg och kroppslängd. Korrekt pälskvalitet. Bra rörelser.  Hm, ja… Mycket skrivet kan man tycka, speciellt då hon skriver både att rörelserna bak är ”korta och underställda” och dessutom ”Bra rörelser”. Inte så lätt att veta vad man ska värdera i detta.  -Hursomhelst, detta genererade ett ”Very Good” och en fjärdeplats.

Annars var Danmarksturen väldigt trevlig. Vi blev väl guidade och glatt bemötta av ett erfaret gäng Roskildeutställare lett av (Bubblans lekkompis Bimbo´s matte) Petra. Det var lång väg att köra hem på söndagseftermiddagen men vi var ändå hemma i vettig tid på kvällen. Det var ju vanlig arbetsdag på måndagen.

 

Bubblan i Roskilde, första utlandsbesöket.
Bubblan i Roskilde, första utlandsbesöket.
Snart dags för bedömning
Snart dags för bedömning
Klämma och känna ska domaren göra!
Klämma och känna ska domaren göra!
Yvonne Samuelsson med några av sina fina hundar, storstjärnan Speedie längst bak.
Yvonne Samuelsson med några av sina fina hundar, storstjärnan Speedie längst bak.
Härliga goa Bimbo i utställningsringen.
Härliga goa Bimbo i utställningsringen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.