Tassar runt i mörkret

Nu har småbubblorna passerat 1 månad. De har verkligen utvecklats i frågon om hur de umgås och leker med varandra. De har så smått smyga på varandra, klumpigt skutta fram och ta tag i kompisens öra eller svans. De har alla utvecklat grova röster som de morrar med, och vi har sett några som blivit riktigt rädda av sitt eget skall. 😀 Alla utom en har fått de första små tänderna genom tandköttet och det gör att när de tuggar på någons öra, nacke eller svans blir det illtjut från den som blir utsatt för denna oömma behandling. Kraften är dock inte så allvarlig än, så husse och matte tycker mest att det är sött när valpisarna kommer och biter oss i tårna. Det kommer säkert att ändra sig snart! :-S

Bubblan verkar tycka allt bättre om de små, fastän deras tänder borde ge henne besvär vid amningen. Det kanske är för att de leker både med varandra och med henne. Mammas svans är jättekul att smyga på och anfalla. Vi hoppas att hon fortsätter vara lika glad i sina barn några veckor till. Till helgen kommer de första valpintressenterna för att träffa alla de små ”wonders of the world”  😉 .  Det är svårt att inte bli förtjust, kan jag lova. Bubblan och tre av hennes barn var iväg med matte en liten sväng igår och när främmande människor tog upp valparna, tillät Bubblan det utan protester, även om hon var väldigt intresserad och hade full uppmärksamhet på de små i händerna på främlingarna. Hon tog det med ro och visade hon det lugn och den klokskap som vi vet att hon har.

Jag har börjat arbeta igen efter fem veckors semester och när jag tassar upp vid 04.30-tiden vill jag inte störa de små i deras sömn. Jag går i nästan helmörker och är så tyst jag kan, men ibland vaknar någon liten kulting till och undrar vad som händer i mörkret. Morrar misstänksamt mot mig, och jag måste tala om vad som händer: -”men din lilla fuling, det är ju bara husse som är uppe och vill ha kaffe”. Valpen tystnar med en gång, vänder sig om och somnar direkt igen. De är bara SÅÅ goa, men de kommer ju att bli stora och vi kan inte behålla alla även om man i dagsläget är helsåld på hela ”The Bubble Bunch” 🙂 Vi fick våra registreringar från Kennelklubben igår och de kommer läggas ut under SKK´s köpa-hund-sajt, vilket vi hoppas på ska få fler valpintressenter att hitta oss. Det finns fortfarande valpar kvar som inte är tingade. Vi hade hoppats på att visa dem utomhus, men det ser ut att komma regn på lördag/söndag, så vi kanske får ta det i uterummet.

I helgen har också perroklubben sin årliga Grännaträff. Där träffas väldigt många av perro-ägare med sina hundar och det ska koras klubbmästare i en rad både seriösa och lekfulla aktiviteter som t ex agility, lydnad och Sveriges snabbaste perro. Det hade varit väldigt roligt att besöka träffen, men det känns om om vi har giltligt förfall detta år. Tidigare har det dessutom krockat med utställningar, så vi har inte varit där. Det är flera saker som vi får ta nästa år istället då vi (kanske) inte har små valpar, så som t ex semesterresa, Ölands skördefest, en massa utställningar och rallylydnadstävlingar. Vi hoppas dock att de som kan besöka Grännaträffen får en rolig helg med fint väder och en massa glada minnen att ta med sig.

Var det någon som undrade över valpbilder? Tyckte jag hörde nåt om det! 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.