Tänder, det är nu det händer

Det är ledsna miner på en del. Första omgången tänder ska fram och det kan göra ont. Ont på många sätt. Först hos valparna, sedan hos mamma Bubblan och till sist hos matte och husse som säkert inte får ha sina tår ifred från de små vassa synålar till tänder som kommer fram. På stackars Bubblan är det tuttarna som ska tuggas.

Det är tur att inte ALLA tänder gör lika ont hos de små gullungarna. Varje liten kulting ska få 28 mjölktänder. Det är nio valpar, så totalt är det då 252 tänder som ska komma fram! Och de lär ju inte ha ont SAMTIDIGT, alltså gråta mellan t ex 17.30 och 19.00. Nejdå, när den ena slutat ha ont, får nästa på något konstigt sätt ont i SINA tänder och har sedan besvär till NÄSTA får ont i sina. -Konstigt, ett av livets alla mysterier…… hm…. :-S    (en annan reflektion; lägger man till alla 42 ”riktiga” tänder som ska fram efter mjölktänderna på varje ”pälsboll”, så ska kullen tillsammans producera 630(!) tänder. Ah, många tänder bliiir det…… )

Senaste dagarna har bjudit på fantastiskt sensommarväder och småbubblorna har fått vara ute en hel del på en del av tomten där vi har gräsmatta. En liten hage är byggd av en massa kompostgaller, parasoll som solskydd och armens kamouflagenät över alltihop. Kamouflagenätet som skydd mot eventuella rovfåglar och som skydd för direkt solljus som vi låter dem vänjas vid succesivt. De verkar ha det VÄLDIGT mysigt och gott när de är ute, de skuttar och leker, försöker få tag i varandras nackar och svansar och är SÅÅ söta. Efter en liten stunds lek är de sova som gäller och för många av dem gäller då ryggläge. Att de sover på rygg ser jag som ett trygghetsbevis. Känns som de trivs väldigt bra ute, de små trollen. (H)

Namngivningen av valparna är i princip klar och temat blir ”Bubblans heta hög”. Under dagen ska matte åka och ge Pelos ägare ersättning för hans insats i denna historia. De ska ju också då skriva under anmälningen till Kennelklubben för registrering av valpar och namn. Vi har vänt och vridit på några av namnen för att få det, som vi tycker, rätt. De nya ägarna får ju ändå kalla sina fantastiska hundar för precis vad de vill. Jag har ändå valt att låta namnen komma ut på BUBBELMAMMAS.SE först, innan jag börjar använda dem här.

Tillväxt och viktökning är nu riktigt bra, sedan de mer och mer vänjer sig vid hundmat och bara kompletterar med vad Bubblan kan få fram. Favoriten är baby-torrisar mixade med modermjölksersättning och lite majsvälling. Smaskens, tycker valparna! Mamma Bubblan tar gärna det som inte småttingarna får i sig.

 

Bild på tre små syskon som valt att sova tillsammans, alla på rygg

 

 

 

 

 

 

 

Som sagt, tänderna är på väg fram, men ännu så länge får våra skor vara i fred. När de anfaller våra dojjor får vi, som i bilden nedan, ta fram skämsskyltar. Tyckte denna bild jag hittade var fin 🙂  Klicka på den för att se!

skyldig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.