Malmö 23/3

Helgen 22-23/3 var vi iväg på utställning i Malmö. Vi startade resan på lördagen och tog det nästan ”obligatoriska” Ullaredsbesöket som vi nästan alltid gör vid resor söderöver. Kanske inte Husses favorit, men man vänjer sig….. Efter att ha armbågats därinne en stund lämnade jag över mina fynd(?) till Sonja och gick ut till vovvarna i husbilen.  De blev glada för sällskapet och jag fick sällskap i sängen när jag rätade på ryggen. Vi styrde sedan kosan mot Ängelholm där vi har vårt favorit-matställe, Pizzeria Sami och Martin som ligger på Järnvägsgatan. Trevliga killar och i pizzeria-genren jättebra mat.

Åkte sedan söderut för nattvilan inför utställningen. Hamnade i Rydebäck på en ställplats och vi anlände dit vid åtta-snåret på kvällen. Det stod redan fyra husbilar där och vi såg att det var ett par av dessa som också var hundfolk. Kanske också sådana som var på väg till eller ifrån utställningen i Malmö. Sonja var ute en långsväng med hundarna och både hundar, matte och husse sov sedan gott hela natten.

Vi hade då c:a fem mil kvar att köra fram till Malmö-mässan på morgonen. Det gick snabbt och lätt, även om området närmast Malmömässan var en stor byggplats med vägavstängningar som följd, men vi var ute i relativt god tid. Det var flera raser före som skulle bedömas i samma ring. Vi träffade genast bekantingar därinne och eftersom Perrofolk är ett trevligt folk gick tiden fort. Lilla Luna, ett av syskonen till våra flickor var på plats när vi kom och det var SÅ roligt att se henne igen, och det är så roligt att hon känner igen oss efter den tid som ändå har förflutit sedan hon flyttade till sin matte och husse i Svalöv.

Det var endast syskonen från Bubbelmammas i valpklassen. Därför tog vi hand om hela prispallen! Luna, som visades av Barbro, vann över våra två tjejer och vi väntade för att se om Luna även skulle lyckas i BIS-valp i stora finalringen. Eftersom perron är så pass ovanlig lyckas det sällan i stora ringen och det var så även i Malmö denna dag. Luna åkte bort ganska snabbt även om vi tyckte att hon var finast av alla. Det hjälpte inte……

Sunny visades av Petra, som gjorde ett jättebra jobb. Det blev också en uppvärmning inför visandet av den hanne som, på hans första utställning(!), hon förde fram till att bli bästa hanne i rasen. Tack Petra för hjälpen med Sunny och grattis till BIM:et!

Vad sade domaren om Mimmi och Sunny då?
Mimmi: ”Medium strong. Correct bite, ears and tail. Nice neck. Good topline, Little soft in moving.  Correct angulations in moving. Very promising!”

2:a med HP.

Sunny: ”Medium strong. Correct bite, ears and tail. Little longer body. Soft topline in moving.  Little open angulations in behind. Correct moving. Promising.”

3:a utan HP.

Det bästa med denna resan då? Att få träffa Luna med familj, Petras framgång med hanhunden och all trevlig samvaro med ”perrofolket”.

Ett svar på ”Malmö 23/3”

  1. Hejsan
    Sen kommentar men ville bara säga att vi också tyckte det var jätteroligt att ses. Hoppas det blir oftare i sommar!
    Barbro

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *