De sista skälvande timmarna innan det är dags

Nu är det nog inte lång tid kvar innan de små valparna kommer, det handlar nog bara om timmar så under natten tror vi att det kommer igång. Bubblan flåsar som besatt och har det väldigt jobbigt. Det är dessutom varmt och vi försöker nu på kvällskvisten sänka innetemperaturen så gott vi kan. Hennes mage är nästan groteskt stor, tuttarna växer nu för varje timme och tuttraden färgas rosa. Hon har flämtat med microsmå andetag i princip hela dagen och den temperatursänkning som hundar får innan valpning har infunnit sig. Hon vill absolut inte gå ut, utan måste nästan tvingas ut för att få något kiss-avbrott i sitt förarbete.

Hon har svårt med aptiten, nu är vi glada om hon äter något överhuvudtaget. Det har idag blivit någon pannkaka, två skivor rostbiff samt lite köttfärs spetsat med kalktillskott. Det är nog så fullt i buken på henne att det liksom är stopp.

Medan husse var i Småland under helgen har Bubblan fått sin valplåda på plats, matte har bäddat upp till henne och vi turas om att sällskapa prata med, och uppmuntra henne. Hennes syster Beda, som är en katt(!), tittar långt efter Bubblans låda och är nog lite avundsjuk på den uppmärksamhet Bubblan fått av oss och på den märkliga låda husse byggt. Kliva upp och ligga en stund hos Bubblan är också mysigt.

Vi har nu plockat fram allt det där vi läst att man ska ha vid valpning. Allt från massor med dagstidningar, frottehanddukar, sax, hushållspapper, hushållsvåg, druvsocker och välling till Bubblan samt en hel massa andra tillhörigheter.

Så kommer några bilder. Detta inlägg blir nog det sista innan vi vet resultatet av valpningen. Håll gärna tummarna för att allt går bra för Bubblan och hennes valpar! Mer info kommer, som det så vackert heter…..

(…och som vanligt är bilderna klickbara om Ni vill se dem större!  😉   )

På plats i nya valplådan
På plats i nya valplådan
Bubblans enorma mage
Bubblans enorma mage

 

 

 

 

 

 

 

Skönt med lite sällskap när det är jobbigt
Skönt med lite sällskap när det är jobbigt
Katten Beda sällskapar gärna också! Tur att lådan rymmer så många tjejer!
Katten Beda sällskapar gärna också! Tur att lådan rymmer så många tjejer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.