Agility i magen

Nu med cirka 10 dagar kvar innan valparna kommer går vi mest och bara ser till att Bubblan har det bra. Det har varit rena värmeböljan de senaste dagarna och vi gör allt för att inte Bubblan ska plågas för mycket av värmen. Bubblan ligger mest och vilar på dagarna men är lite piggare på mornarna och kvällarna då det inte är så varmt.  Hon följer med oss till sjön när vi ska bada men nöjer sig med att stå i med fötterna, vilket är hundens nedkylningssätt. Vi brukar blöta ned henne lite på ryggen så att den lilla vind som kommer kyler ned henne en aning.

Hon ökar fortfarande något alldeles väldigt i format och andningen låter ibland lite ansträngd. Vi kör nu med ”mamma&valp-mat” spetsat med danska Ultimate som också innehållsmässigt stämmer väl in på vad en hund i hennes tillstånd ska ha. Detta Ultimate hittade vi hos en Grand Danois-ägare som säljer detta foder och efter ett par provpåsar såg vi att Bubblan gillade denna mat. (Dock får hennes valpar inte bli stora som dessa Grand Danois  :-O ) Nu får hon väldigt lite ”gottit” på maten eftersom matlusten sviktar och det är viktigt att hon får i sig det hon och valparna behöver. Nu är hon uppe i nästan 28 kg och midjemåttet är hela 68,5cm, en ökning med 20 cm mot det normala.

I lördags, den 20:e juli, kände vi de första små tecken på liv i bubbelmagen. Vi kände att det var flera små fötter som tränade agility för fullt. ”Alldeles, alldeles underbart” som Askungen säger på julafton! Man ser på Bubblan ibland att hon undrar vad som händer i magen för plötsligt när hon ligger och slappar kikar hon snabbt ner mot magen, läggar tillbaka huvudet på golvet och viftar med svansen så det smäller i golvet.

Matte däremot, hon har FJÄRILAR i magen! Fjärilar kommer ju ifrån puppor och hundvalpar kallar man ju ibland för ”puppisar”, så nog finns vissa gemensamma beröringspunkter mellan Bubblan och matte 😉 . Nervositeten tilltar ju närmare den planerade dagen kommer.  Jag känner ändå att vi har gjort det vi kunnat, följt alla råd och regler vi kommit över och förberett oss och eventuella hjälppersoner så mycket som vi kunnat. Jag har konstruerat och byggt en valplåda åt Bubblan och hennes små underverk. Gjord med sidor som man knäpper ihop så att den ska gå att använda mer än en gång om inte småttingarna tuggar sönder den, men det får framtiden utvisa.

Eftersom att Bubblan kommit i i det skedet att bilåkning inte är tillåten stannar hon och matte hemma och sköter förberedelserna medan Husse själv får åka och hälsa på ”gammelhusse” några dagar i Kalmar. Efter valpning är det nog svårt att slita sig hemifrån ett tag kan jag ana………

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.