129 poäng i rallylydnad

I helgen 27- 28 oktober var vi på miniturné i Skåne. Vi åkte därifrån med 129 poäng! Vad då 129 kanske någon undrar, man kan väl inte få mer än 100? Det kan man visst, om man lägger ihop flera! 😉 . Vi var alltså på två tävlingar. På lördagen besökte vi Söderåsens Brukshundsklubb i Ljungbyhed och på söndagen var vi på Malmö Brukshundsklubb i Limhamn/Malmö. Båda klubbarna är väldigt aktiva och har massor av tävlingsekipage inom de olika tävlingsgrenarna inom bruks. På Söderåsen fann vi en väldigt trevlig anläggning med en otroligt gemytlig klubbstuga. Malmös anläggning var enormt stor, med en klippt gräsyta på säkert  över 60 000 kvm. De var dock drabbade av kanininvasion med massor av kaninhål, vilket väckte intresse hos många deltagande hundar som kostade minuspoäng i form av nosande. Från husse fick båda ställena högsta betyg för kaffet  (C) som smakade extra gott efter nätter med minusgrader i bussen!

På lördagen var det BARA en massa clowneri från Bubblan. Så fort de kom in över plastbandet in på banan satte det igång. Bubblan hoppade, skällde, busade, attackerade mattes skosnören, nafsade i hälsenorna, hoppade ännu mer osv, osv. Husse som filmade det hela, var allt annat än stolt, det var istället riktigt pinsamt :-$ . Matte fick nog väldigt mycket sympati från övriga åskådare och det var faktiskt otroligt att hon inte bara gav upp, utan ändå fortsatte med en ängels tålamod. Resultatet i Söderåsen blev 53 poäng, alltså inte ens NÄRA ett godkänt resultat.  -Nej, här var det bara att bryta ihop och komma igen.

Ajabaja, det var ju så man INTE skulle göra, Bubblan!

På söndagen i Malmö gick det bättre. Första halvan av banan var Bubblan hyfsat koncentrerad och började lattja först på andra halvan. Ett par av övningarna gick faktiskt BÄTTRE (!) än vid träning, bl a ”sitt/ligg/ligg kvar”. På slutet var det åter mycket hopp och studs, men resultatet blev iallafall 76 poäng, vilket ju är ett godkänt resultat. (Y)

Summa summarum: Detta blev en helg med ett godkänt och ett ej godkänt resultat. Efter 10 rallylydnadstävlingar har Bubblan fem godkända och fem underkända resultat. Det känns väl inte direkt aktuellt att göra uppflyttning till fortsättningsklass ännu, vi vill nog ha snittpoäng nära magiska gränsen 70 innan vi gör uppflyttningen. Har man en gång flyttat upp kan man ju inte återvända till nybörjarklassen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *